Advocaat kampbewoners stuurt burgemeester brief over ‘smadelijke uitspraken’

Print
Advocaat kampbewoners stuurt burgemeester brief over ‘smadelijke uitspraken’

Afbeelding: Luc Lodder

Ronald Loonen wil dat burgemeester Wil Houben van Voerendaal geen ‘smadelijke uitspraken’ meer doet over zijn cliënten.

De advocaat van de twee bewoners van het kampje op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande zegt dat de advocaat van Houben in een brief te laten weten.

Brand
Houben verklaarde donderdag over aanwijzingen te beschikken die hem doen vermoeden dat de twee broers betrokken zijn geweest bij het in brand steken van de auto van wethouder Patrick Leunissen, eind juni. Aangezien hard bewijs ontbreekt, maakt justitie er volgens de burgemeester geen zaak van.

Smaad
Loonen schrijft dat Houben dergelijke ‘smadelijke en onrechtmatige uitspraken’ niet meer moet doen. Hij liet in het midden wat de consequenties zijn als de burgemeester zijn woorden herhaalt. "We willen gewoon niet dat deze zaak escaleert. Daarom kiezen we voor deze oplossing en nemen we verder geen stappen”, zegt Loonen.

Rechter
De twee bewoners moesten voor vrijdag het kampje ontruimen, omdat de gemeente de huurovereenkomst heeft ontbonden. Ze waren het daar niet mee eens, maar kregen geen gelijk van de rechter. Daarop haalden ze zelf hun twee chalets weg, voordat de gemeente vrijdag alles liet slopen wat nog op het terrein stond.