Tourspel: 'Ik vul altijd een half uur voor de deadline m'n lijstjes in'

Print
Tourspel: 'Ik vul altijd een half uur voor de deadline m'n lijstjes in'

Afbeelding: De Limburger

De rit naar Salon-de-Provence kon twee kanten op. Of het zou een massasprint worden of de aanvallers kregen de ruimte. Het werd optie twee. Opvallend genoeg waren het vier sprinters die alsnog de eerste vier plaatsen bevolkten. Edvald Boasson Hagen mocht na twee keer tweede nu wel zij armen in de lucht steken. John Koopmans had met 109 de hoogste score van de dag. Helaas was onze dagwinnaar niet te bereiken.

"Ik heb er eigenlijk helemaal niet zoveel verstand van zegt Jo Knubben uit Valkenburg. ,,Ik vul altijd mijn lijstjes een half uur voor de start pas in", bekent hij. "Dit jaar kostte dat even wat meer tijd vanwege het nieuwe systeem, maar m'n drie lijstjes waren toch op tijd klaar." Is dat vanwege tijdgebrek of iets anders? "Ik ben al zestien jaar gepensioneerd en ik kan je vertellen dat je het dan heel druk hebt", lacht Knubben.

Met 107 punten was hij vrijdag een van de drie nummers twee. Door loting werd hij ook de echte runner-up. "Dat is natuurlijk gewoon puur mazzel. Ik speel al tien jaar mee en dit is de eerste keer dat ik iets win. Daar doe ik het ook niet echt voor. Er komt gewoon iets meer spanning bij kijken als je een etappe zit te kijken en jouw renners doen voorin mee. Maar winnen is niet vervelend."

Knubben is een kijker en bewonderaar, maar doet zelf fanatiek aan een iets andere tak van sport. "Ik wandel. Heel veel. Ik houd alles bij in dagboeken en ik ben nu twee keer de wereld rondgelopen. Dat virus is er 25 jaar geleden ingeslopen en er nooit meer uitgegaan. Ik heb de Vierdaagse van Nijmegen drie keer gelopen en ook zat andere Vierdaagsen. Ik heb eens van Pieterburen naar Maastricht gelopen. Dat was bijna 500 kilometer. In Italie heb ik een pelgrimstocht van Florence naar Assisi gelopen. Dezelfde route die ook Sint Franciscus heeft afgelegd. Verder heb ik in Brazilie gelopen en ga ik ieder jaar twee weken naar Oostenrijk. Dat is mijn ding", aldus de Valkenburger.

Knubben ziet Froome het geel in de tijdrit niet meer verspelen. "Hij heeft het gered danzij zijn sterke ploeg. Zelf was hij minder dan voorgaande jaren. Het begin was vrij saai met veel sprintetappes. Hopelijk kan volgend jaar Tom Dumoulin iets aan de hegemonie doen van Sky. Sunweb heeft het natuurlijk nu ook al fantastisch gedaan."