Ton Eyssen wint provinciale kunstprijs InBeeld

Print
Ton Eyssen wint provinciale kunstprijs InBeeld

Afbeelding: InBeeld

Ton Eyssen ( 71) uit Gronsveld heeft zondag de eerste prijs van 250 euro gewonnen van InBeeld, de nieuwe, tweejaarlijkse wedstrijd voor de beeldende amateurkunst in de provincie Limburg.

Eyssen won de wedstrijd met ‘Mystery Tower’, een assemblage object, dat volgens de prijswinnaar  geïnspireerd is op het werk van Jeroen Bosch.

Autodidact
Eyssen, die zichzelf liever "niet professioneel kunstenaar" dan amateur kunstenaar noemt, is een autodidact. "Ik ben begonnen omstreeks 1992 met het maken van schilderijen, later ben ik me meer gaan richten op het maken van assemblagekunst." 

Zo’n 270 amateurkunstenaars hadden een kunstwerk ingezonden  rond het thema ‘Stille Levens’. Van de ingezonden werken worden de 21, die waren genomineerd voor de eerste prijs, geëxposeerd in het Centre Céramique in Maastricht.   

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →