Vliegtuig van Amsterdam naar Wenen maakt noodlanding

Print
Vliegtuig van Amsterdam naar Wenen maakt noodlanding

Een Airbus A319-100 van luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines. Foto ter illustratie. Afbeelding: GF / Austrian Wings Media Crew

Een vliegtuig van de Oostenrijkse maatschappij Austrian Airlines heeft gisteravond op weg van Amsterdam naar Wenen een noodlanding moeten maken vanwege het wegvallen van de cabinedruk. De Airbus A319 met vluchtnummer OS 378 landde succesvol op de luchthaven van het Duitse Erfurt.

Volgens het Oostenrijkse luchtvaartmagazine Austrian Wings  zetten de piloten ongeveer 50 nautische mijlen (92,6 kilometer) ten noordwesten van Erfurt een nooddaling in, omdat plotseling de cabinedruk wegviel. In overleg met de luchtverkeersleiding werd besloten een noodlanding te maken op het vliegveld van Erfurt. Een klein halfuur later zetten zij het vliegtuig veilig aan de grond.

Volgens de eerste informatie zou het luchtdrukverlies zijn ontstaan door een probleem met het ontluchtingssysteem. Een dergelijk probleem komt niet vaak voor, maar er wordt wel door de piloten op getraind in een luchtsimulator. 

De 145 passagiers die op de vlucht zaten, zijn met een ander toestel naar Wenen gevlogen en konden vanaf daar hun weg vervolgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →