Kletsnatte dag met tientallen millimeters regenval

Print
Kletsnatte dag met tientallen millimeters regenval

Afbeelding: Jacques Zorgman

Het lijkt vandaag eerder herfst dan zomer. Een depressie zorgt voor stevige buien met onweer. Vooral in Limburg zijn lokaal nog grote hoeveelheden mogelijk. Het wordt een wisselvallige week, maar het weekend belooft veel goed te maken. Dat meldt Weerplaza.

"Plaatselijk kan er meer dan 30 millimeter vallen in Limburg. Dat is ongeveer een derde van de normale maandsom'', aldus meteoroloog Marco Verhoef. Een slepende zone met stevige regenval mist ons land net en ligt ten oosten van de landsgrenzen. Wij krijgen wel te maken met stevige buien die vanuit het westen over het land trekken. Ze zijn soms samengeklonterd en anderen trekken weer achter elkaar over dezelfde regio. Dat gebeurt vooral in het zuiden en zuidoosten.

Verschillende weermodellen komen tot uiteenlopende neerslaghoeveelheden die daarbij kunnen vallen, maar de kans op 10 millimeter of meer op veel plaatsen is behoorlijk groot. 

Wisselvallige week 
Morgen wordt het een tikkeltje beter weer. Er valt zo nu en dan een lichte bui, maar er is ook ruimte voor zon. Er staat wel een tamelijk frisse noordwestenwind. Woensdag en donderdag schijnt de zon af en toe en vooral woensdag kan het kwik weer boven de 20 graden komen. Maar op deze dagen moeten we ook rekening houden met buien. Daarbij is woensdag een klap onweer niet uitgesloten. Het lijkt er op dat vanaf vrijdag de kans op regen afneemt en de zon ook vaker schijnt. In het weekeinde maakt het kwik zich dan op voor de stap richting 25 graden.

Bekijk hier het actuele weerbericht

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →