Justitie start onderzoek naar brandstichting mergelgrotten

Print
Justitie start onderzoek naar brandstichting mergelgrotten

Afbeelding: ANP

Politie en justitie in België en Nederland zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar de oorzaak van de omvangrijke stro- en hooibrand die al enkele dagen woedt in het gangenstelsel van de mergelgrot in de Cannerberg, tussen Kanne en Maastricht.

Er is zo goed als zeker sprake van brandstichting. 

Opgespoord en verhoord
De brandweer heeft in de grot, waar een landbouwer uit de directe omgeving ruim 800 kuub hooi en stro had opgeslagen, op meerdere plaatsen brandhaarden ontdekt. 

De Belgische politie heeft twee verdachten concreet in het vizier, zo bevestigt korpschef Dirk Claes van het politiedistrict Bilzen-Hoeselt- Riemst. Het gaat om twee volwassen mannen uit Belgisch-Limburg. "Geen jeugdige vandalen of hangjongeren dus. En ze komen ook niet hier uit de buurt. We hebben het duo opgespoord en ook al uitgebreid verhoord."

Op vrije voeten
Maar op last van de Belgische justitie zijn de twee intussen weer op vrije voeten. Claes: "Justitie ziet momenteel onvoldoende gronden om hen langer vast te houden.” 

Volgens bronnen rond het onderzoek ontkent het tweetal elke betrokkenheid bij de brand. "Daar mag ik niets over kwijt”, zegt Claes. Wel bevestigt hij dat beide mannen nadrukkelijk verdachten blijven in de zaak. "We hebben onze bevindingen inmiddels uitvoerig doorgesproken met politie en justitie in Nederland”, zo laat de politiechef nog weten. 
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen