Spektakel in de mars en showwedstrijden

Na het succes van de vier Limburgse korpsen in de mars- en showwedstrijden van afgelopen weekend, is het voor de muzikanten tijd om (eventueel met kater na alle afterparty’s) na te genieten.
Print

Juryvoorzitter Henk Smit en Harry Reumkens (artistiek leider van het WMC) noemden met name de zondag ‘een fantastische dag’. Reumkens: “Terugkijkend op het afgelopen mars- en showweekend kan ik alleen maar zeggen dat ik heel erg blij ben met de overal performances die een hele goede mix vertegenwoordigen van alle kwaliteit die er is.”

Met name de jongeren van de Nishihara High School Marching Band uit Japan maakte een verpletterende indruk met hun show waarin muziek van The Beatles de rode draad vormde, zij werden met 95,08 punten beloond. Juryvoorzitter Henk Smit vertelt dat deze band, samen met Jong Advendo uit Sneek die 92,75 punten voor hun show scoorden voor kippenvelmomenten zorgden bij de juryleden. “Zo fantastisch.”  

 

Voor de krant was fotograaf Peter Schols in het Rodastadion aanwezig. Hij maakte de volgende beelden die goed vertellen wat bezoekers van de mars- en showwedstrijden zagen gebeuren. Vaak was dat dik kippenvel met alle pure emoties.

Volgend weekend is het slotweekend van de mars- en showwedstrijden in het Rodastadion. Kunst & Genoegen uit Leiden treedt bijvoorbeeld aan komend weekend. Ook de Rijnmondband, het Pasveerkorps, Showband Takostu, Advendo Sneek en twee Limburgse korpsen  Klaroenkorps Amicitia Banholt en Drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld.
Kijk voor het volledige programma: www.wmc.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →