Limburgse triatlete Caelers derde bij wereldbeker in Hongarije

Print
Limburgse triatlete Caelers derde bij wereldbeker in Hongarije

Afbeelding: ANP

De Limburgse triatlete Maaike Caelers is zondag als derde geëindigd bij een wereldbekerwedstrijd sprint in het Hongaarse Tiszaujvaros.

Caelers, die nadat ze zich niet kwalificeerde voor de Olympische Spelen van Rio met mentale en fysieke problemen kampte, finishte zes seconden achter de winnares, de Amerikaanse Renee Tomlin. 

De Française Leonie Periault eindigde als tweede. Caelers liet in Hongarije opnieuw zien terug te zijn op niveau nadat ze vorige week al in Hamburg met het Nederlands team brons pakte bij het WK gemengde estafette, een nieuwe olympische onderdeel. 

De wedstrijden uit de wereldbekerreeks zijn het op één na hoogste niveau. In Hongarije moesten de triatleten eerst een halve finale doen. De beste tien kwalificeerden zich voor de finale. Caelers plaatste zich als negende en kwam in de finale als twintigste uit het water om aan een inhaalrace te beginnen.

Bij de mannen was Menno Koolhaas de enige Nederlandse finalist. Hij kwam als elfde uit het water, maar moest halverwege het fietsen opgeven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →