WMC-voorzitter neemt collega’s en wethouders in de maling met komst Angela Merkel

Print
WMC-voorzitter neemt collega’s en wethouders in de maling met komst Angela Merkel

Cabaretier en zanger Jack Vinders speelde zijn rol als Merkel met verve. Afbeelding: Arnaud Nilwik

Leden van de WMC-organisatie en verschillende wethouders van de gemeente Kerkrade stonden zaterdag in vol ornaat klaar om de Duitse bondskanselier Angela Merkel te ontvangen in Kerkrade. Het bleek een geslaagde grap van WMC-voorzitter Max Kousen.

De Kerkraadse burgemeester Jos Som zat in het complot. Cabaretier en zanger Jack Vinders speelde Merkel.

Nicht
Kousen bedacht de grap en werkte het samen uit met twee collega’s. “Wij vonden het tijd voor wat humor op de vloer”, zegt hij. “We hebben een bericht rondgestuurd dat Merkel een bezoek wilde brengen aan de Böhmisch-Mährischer avond. We schreven dat ze op werkbezoek was in Aken en dat ze haar nicht graag wilde verrassen die zaterdag in een orkest zong en jarig was. Toen mensen het echt serieus namen, hebben we de grap doorgezet. Er volgde mailverkeer over de organisatie en uiteindelijk moest het bezoek natuurlijk plaatsvinden.” 

Stoet
Via een autobedrijf regelde de voorzitter een verlengde BMW. Kousen: “Vanuit mijn huis is de stoet vertrokken richting de Rodahal. Een WMC-auto voorop, toen de BMW met de burgemeester, Jack ‘Angela’ Vinders  en ik erin en daarachter nog een volgwagen.” Bij de Rodahal stond het ontvangstcomité klaar. De heren en dames hadden hun duurste pakken en jurken aangetrokken voor het hoge bezoek. “Het was echt hilarisch! Je had die gezichten moeten zien toen Jack met pruik en make-up op uitstapte. Sommige mensen waren nog snel naar huis gegaan om zich om te kleden. Gelukkig konden ze erom lachen.”  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →