Zaak bompakket burgemeester Heerlen geseponeerd

Print
Zaak bompakket burgemeester Heerlen geseponeerd

Ralf Krewinkel, burgemeester van Heerlen. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

De zaak tegen Eric L. uit Heerlen, die verdacht werd van het sturen van een bompakket aan burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen, is geseponeerd.

Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat er onvoldoende bewijs is tegen de man.

Eén miljoen euro
Op 21 december 2016 werd op het stadhuis van Heerlen een pakketje afgeleverd met daarin TNT-springstof, een klokwekker en twee draadjes. Een ontsteker ontbrak. In een dreigbrief werd door een anonieme afperser één miljoen euro geëist van de burgemeester.

‘Erin geluisd’
Een dag later werd Eric L. in Hulsberg als verdachte opgepakt door vijf gemaskerde en gewapende politiemannen van een arrestatieteam. Hoewel hij volgens de politie nog steeds verdachte was, werd hij enkele dagen later vrijgelaten. Eric L. ontkende volgens zijn advocaat elke betrokkenheid en gaf aan erin te zijn geluisd.  

Volgens het OM is er op dit moment geen andere verdachte in beeld.  

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen