Martens op tijd fit voor slotduel

Print
Martens op tijd fit voor slotduel

Afbeelding: ANP

De Nederlandse voetbalsters treden maandag in Tilburg met Lieke Martens in de basisploeg aan tegen België. De linksbuiten uit Nieuw-Bergen is tijdig hersteld van de enkelblessure die ze donderdag opliep tijdens de gewonnen confrontatie met Denemarken op het EK. Bondscoach Sarina Wiegman heeft haar aanvoerster Mandy van den Berg gepasseerd voor de laatste groepswedstrijd.

Rechtsback Desiree van Lunteren, die de afgelopen dagen ziek was, ontbreekt ook bij Oranje. Liza van der Most begint daarom rechts achterin aan haar zevende interland, Stefanie van der Gragt krijgt centraal naast Anouk Dekker de voorkeur boven Van den Berg. De aanvoerster van de nationale ploeg was in de voorgaande twee groepswedstrijden tegen Noorwegen en Denemarken (twee keer 1-0) steeds vroeg gewisseld door Wiegman.

Gelijkspel
Met de volle score van zes punten hebben de voetbalsters maandag tegen België (drie punten) aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Bij een nederlaag is Oranje afhankelijk van het resultaat bij Denemarken, dat drie punten heeft, tegen het nog puntloze Noorwegen.

Opstelling: Van Veenendaal; Van der Most, Dekker, Van der Gragt en Van Es; Groenen, Van de Donk en Spitse; Van de Sanden, Miedema en Martens.