Jos Verstappen: 'Max wordt tweede in Hongarije'

Print
Jos Verstappen: 'Max wordt tweede in Hongarije'

Afbeelding: EPA/Geoff Caddick

Jos Verstappen heeft hoge verwachtingen voor zijn zoon in de aankomende Grand Prix in Hongarije. "Max komt zeker in de top drie."

"Ik denk Vettel, Max, Hamilton," voorspelt de oud-Formule-1-coureur voor de camera van RTL GP.

"Ik denk dat Red Bull met een paar updates komt, dus laten we hopen dat ze werken en dan ziet het er goed uit," aldus Jos. "Dit is wel een circuitje dat ons zou moeten liggen. Het is iets groter dan Monaco, dus er komt minder vermogen in het spel."

Mindere periode
De vader van het Limburgse racetalent spreekt ook over de mindere periode waarin zijn zoon zich momenteel bevindt. "Max gaat daar wel makkelijk mee om. We praten overal over. In mijn tijd was ik degene die de fouten maakte, maar Max kan hier nu niets aan doen. Max doet eigenlijk alles goed, maar is een paar keer uitgevallen. In Engeland ging het op zich goed, daar werden we vierde, maar we kwamen wel gewoon snelheid tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari."

"Hij zit op zich wel goed in zijn vel, maar hij wil gewoon winnen," gaat Verstappen verder. "En dat merk je wel aan Max. Die teleurstelling dat hij niet kan winnen, daar heeft hij wel een beetje moeite mee. Dat heeft hij nog nooit meegemaakt."