Talent Award voor Samuel Agustín Aguirre

Print

Afbeelding: Luc Lodder

Samuel Agustín Aguirre heeft de André Rieu Talent Award gewonnen.

De Maastrichtse orkestleider en beschermheer van het Wereld Muziek Concours reikte de naar hem genoemde award maandag zelf uit aan de uit Colombia afkomstige muzikant.

Hoboïst
Aguirre ontving de prijs vanwege zijn verdiensten als hoboïst en dirigent van het jeugdorkest bij de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden. De uitreiking in de Roda-hal vond plaats in de aanwezigheid van Samuels vader, die speciaal voor deze gelegenheid uit Colombia was overgekomen.

Conservatorium
De nu 24-jarige Aguirre deed tijdens het WMC in 2013 mee aan het Young Generation-project. Hij reisde daarvoor vanuit zijn thuisstad Medellín naar Kerkrade om te leren en musiceren met andere jonge muzikanten uit Venezuela, China en Europa. Sindsdien verblijft hij bij een gastgezin in Eygelshoven en studeert hij hobo aan het Conservatorium in Maastricht bij topdirigent Jan Cober.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →