Bewoners sturen anonieme brief naar politie: Angst voor hangjongeren

Print
Bewoners sturen anonieme brief naar politie: Angst voor hangjongeren

Een toevallige voorbijganger op de parkeerplaats bij winkelcentrum Donderberg. Overdag het domein van winkelend publiek, ’s avonds en ’s nachts van hangjeugd. Afbeelding: John Peters

Geschreeuw, gescheur met brommers. Bewoners aan de achterkant van winkelcentrum Donderberg stuurden een anonieme brief naar de gemeente en politie vanwege overlast.

"Aangezien wij geen stenen door onze ruiten willen, kunnen wij dit niet onderschrijven met naam en adres", zo schrijven ruim twintig buurtbewoners van de Donderberg in een brief aan onder meer de gemeente en de politie. 

Boos
Ook deze krant ontving een kopie van het schrijven. De bewoners zijn boos. In de avond en in de nachtelijke uren hangen er aan de achterkant van het winkelcentrum Donderberg jongeren rond op de parkeerplaats. 

Tot diep in de nacht wordt er geschreeuwd, met brommers en auto’s gescheurd, muziek gedraaid en volgens hen ook gedeald. Ze roepen de politie en de gemeente op om in te grijpen. De brief moet ook worden gezien als een hernieuwde schreeuw om hulp, omdat de schrijvers aangeven dat eerdere meldingen geen prioriteit hadden bij de politie. 

Overlast
Een woordvoerder van de gemeente Roermond laat weten dat in eerste instantie uit de systemen niet is gebleken dat op de betreffende locatie veel overlast zou zijn. Vanwege de brief heeft de gemeente vorige week de buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) in de wijk aan laten bellen, om uit de eerste hand te vernemen welke zaken er spelen. 

Uit de gesprekken die de boa’s voerden bleek dat verschillende bewoners bang zijn voor de groep jongeren en dat ze die als dreigend ervaren. Ook is de meldingsbereidheid erg laag. Boa’s hebben mensen op het hart gedrukt om vooral wel melding te maken van overlast. 

Meldingen
Ook is met de politie afgesproken dat die actie zal ondernemen op het moment dat er een melding binnenkomt. Op die manier zou de overlast in de toekomst weer minder moeten worden. 
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje