Noodlijdende damesmodeketen Witteveen failliet verklaard

Print
Noodlijdende damesmodeketen Witteveen failliet verklaard

Een vestiging van Witteveen in Weert. Afbeelding: Google Streetview

De Nederlandse damesmodeketen Witteveen, met acht vestigingen in Limburg, is failliet verklaard.

Huisbank ABN Amro heeft berichtgeving daarover in De Telegraaf bevestigd. De Belastingdienst vroeg het faillissement aan vanwege een te hoog opgelopen belastingschuld. .

Limburg
Witteveen heeft in Nederland 98 vestigingen en zo'n vierhonderd werknemers. In Limburg is de damesmodeketen op acht plekken in zeven gemeenten gevestigd. 

Reddingspoging
Het bedrijf zat al langere tijd in zwaar weer. Afgelopen voorjaar werd nog een poging ondernomen de noodlijdende keten te redden. ABN Amro schold toen een deel van de schuld kwijt in ruil voor aandelen.

Open
Curator Rinke Dulack van advocatenkantoor Van Benthem & Keulen heeft besloten om de winkels tot nader order open te houden. Een dergelijke beslissing wordt meestal gemaakt om ketens aantrekkelijk te houden voor een doorstart. De webwinkel van Witteveen Mode is wel uit de lucht gehaald.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →