Drama in België: Meisje (17) en grootouders doodgestoken

Print
Drama in België: Meisje (17) en grootouders doodgestoken

De ex-vriend van de kleindochter plaatste onlangs een video op Youtube waarin hij afscheid nam Afbeelding: Nieuwsblad/dji/YouTube

De politie in het West-Vlaamse Gistel trof dinsdagavond een verschrikkelijk tafereel aan in een huis in een rustige woonwijk. Een grootvader, zijn vrouw en hun 17-jarige kleindochter bleken te zijn doodgestoken. De politie startte meteen een klopjacht op de dader en speurde met een helikopter de nabijgelegen velden af.

Woensdagavond resulteerde dat in Oostende in zijn aangehouden. 

Opgepakt
De Alfons Vanheestraat, waar het drama zich afspeelde, werd na de moorden hermetisch ­afgesloten en zowel het parket, de politie Kouter en de federale gerechtelijke politie kwamen ter plaatse. 

De grootouders waren in het huis om op hun kleindochter te passen tijdens de vakantie van haar moeder. De ouders vernamen het tragische nieuws volgens de omroeporganisatie VRT via sociale media.

Volgens de buren werd het meisje al een tijdlang lastiggevallen - gestalkt zelfs - door haar ex-vriendje, de 25-jarige D.A.. Die jongeman plaatste enkele dagen geleden een afscheidsfilmpje van 27 minuten op YouTube. Daarin zegt hij, in het Engels, dat het leven er voor hem op zit. “Ik heb het gevecht opgegeven, ik vecht al mijn hele leven”, zegt hij.

Pijn
Hij richt zich ook tot zijn familie en vrienden en excuseert zich. Ook richt de man zich tot zijn ex-vriendin. “Ik hou van jou. Je zal altijd in mijn hart zitten. Sorry dat ik jou heb pijn gedaan. Het was de grootste fout in mijn leven. Ik heb de enige kans om een familie te starten, vergald. Ik zou de tijd willen terugdraaien. [...] Het enige wat ik wilde, was jou bij mij hebben. Ik weet dat je niet terugkomt. Het doet zoveel pijn. Ik zou liever nu dood gaan dan je volgende week te zien met iemand anders. Ik heb jou honderd keer proberen terug te krijgen, maar het kon niet zijn.”

De buren waren dinsdag verbijsterd over wat er zich in hun woonwijk had afgespeeld. “Dit verwacht je toch niet in een rustige gemeente als de onze’, klonk het.