Jon van Eerd maakt nieuwe musical Charley

Print
Jon van Eerd maakt nieuwe musical Charley

De Maastrichtse theatermaker komt met een nieuwe musical. Afbeelding: ANP/Martijn Beekman

Jon van Eerd is op dit moment een nieuwe komische musical aan het schrijven. Producent Pretpakhuis brengt Charley vanaf november 2018 in de Nederlandse theaters.

De musical is gebaseerd op de Britse komedie Charley’s Aunt van Brandon Thomas, waarvan de Maastrichtse theatermaker al eerder een succesvolle toneelbewerking maakte. De klucht, die eind negentiende eeuw in Londen een record vestigde met bijna 1500 voorstellingen, gaat over een man die zich verkleedt als de tante van een vriend om - uit pure nood - diens familie om de tuin te leiden.

In de vorige toneelbewerking speelde Van Eerd de verklede man en Pamela Teves de échte tante, die halverwege de voorstelling haar intrede doet en voor flink wat complicaties zorgt.

West End
De Britse componist en dirigent Michael Reed componeert de nieuwe muziek voor Charley. Reed werkte mee aan meer dan twintig shows op West End. Hij werkte eerder samen met Van Eerd tijdens de musical Moeder, ik wil bij de revue.

De wereldpremière van de musical Charley is in december 2018 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Van Eerd speelt wederom de hoofdrol. Wie verder meespelen in de voorstelling, is nog niet bekend.

Van Eerd is komend seizoen nog in de theaters te zien met Harrie & Eva, de tiende komedie rond zijn vaste hoofdpersonage Harrie Vermeulen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →