Terrasje pakken relatief goedkoop in Maastricht

© ANP

Vergeleken met andere populaire terrassteden in Nederland is het in Maastricht relatief goedkoop om een terrasje te pakken. Met een prijs van 21,55 euro voor 2 koffie, 2 fris, 2 bier en 2 rosé, blijft de Limburgse hoofdstad onder het landelijk gemiddelde.

Redactie

Dat blijkt uit onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners. Gemiddeld betaal je volgens het rapport 22,10 euro voor een rondje. Het duurst ben je uit in Amsterdam, waar je 24,25 euro moet neertellen. In Zwolle bespaar je met 21 euro het meest.

Ook Den Haag, Den Bosch en Haarlem zijn niet goedkoop. Kijk hieronder hoeveel je in de verschillende steden precies moet betalen:

Uit het onderzoek blijkt dat de stijging van de inkoopprijzen nog steeds niet volledig wordt doorberekend aan de consument. Zo steeg de inkoopprijs voor bier afgelopen jaar met 3,7%, terwijl de prijs van een fluitje met slechts 2,1% werd verhoogd. Over de afgelopen vijf jaar is de inkoopprijs zelfs met 21,5% verhoogd, terwijl de consument slechts 10,5% meer betaalt.

TrendsAls dé opkomende trend dit jaar ziet het onderzoeksbureau cocktails. Maar ook speciaalbieren zijn bezig aan een opmars, met name Weizen en Rosé bieren. Nagenoeg alle onderzochte (99%) bedrijven verkopen Radler. De prijs voor een Radler steeg licht naar een gemiddelde van 3,36 euro (+2,4%).

Ook zelfgemaakte limonades en ijsthee’s worden dit jaar weer veel geschonken. Deze dranken zijn qua inkoop relatief goedkoop en kunnen naar eigen smaak worden geschonken, dit maakt de producten per bedrijf uniek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal