Topposities voor Limburgse korpsen op WMC

Print
Topposities voor Limburgse korpsen op WMC

De Maastrichtse Verkennersband is blij met een goede score. Afbeelding: Luc Lodder

Met goud en een paar keer lof van de jury, scoren Limburgse mars- en showbands vlak voor het laatste wedstrijdweekend top 3 posities. Wie naar het algemeen klassement kijkt, ziet in diverse disciplines: mars en marsparade diverse Limburgse korpsen in de top drie genoteerd.

Na een super geslaagde derde wedstrijdzondag (23 juli) staan in de mars (world divisie, het hoogste niveau van het Wereld Muziek Concours) Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss Heerlen op voorlopig een tweede plaats met 91,13 punten (en lof van de jury), direct gevolgd debutant in de marswedstrijd: Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Trommel- en Klaroenkorps  die meteen 90,02  punten bij elkaar musiceerden (ook met lof van de jury).  Die goede score maakte in één klap al het harde werk van de afgelopen half jaar goed, vertelt slagwerker Dennis van Caldenborgh (29) van Sainte Cécile die na de marsroutine enigszins verbouwereerd het veld afliep met de woorden: "Was het dit al?” Na de gouden score kan hij alleen maar twee duimen omhoog gooien: het was al het zweet en de energie waard.

Simpel
Juryvoorzitter Henk Smit in een reactie op de goede scores: "Zolang jij je noten zuiver speelt en strak over dat veld marcheert, zijn de punten ook goed. Het is eigenlijk heel simpel.” Hij refereert daarmee aan de onrust die ontstond nadat de jury in het eerste wedstrijdweekend blijk gaf van een in Smits woorden: "Realistische jurering en dito score.” Waardoor sommige korpsen teleurgesteld werden met zilveren medailles en scores die bleven steken in de 70 punten, daar waar ze tijdens  de vorige editie nog met een dikke 80 punten in de bus naar huis reden.

Debutant
In de mars (eerste divisie) staat ook een Limburgse WMC-debutant in de top 3. Tot op heden goed voor ‘brons’ is dat Drumband Harmonie St. Gertrudis Wijlre (82,50 punten). Net geen top 3, maar wel goed voor goud: Jachthoorn en Trompetterkorps Sint Willibrordus Meijel. Na veertig jaar terug op het WMC met hun marsroutine en dat is gewaardeerd met 80 punten.

In de marsparade (world divisie) staat Showband Corio Heerlen op de derde plek genoteerd met 80,25 punten. Harrie Reumkens, artistiek leider van het WMC, zegt blij te zijn met de overall performances van de bands: „Als dit een voorteken is voor het laatste weekend dan hebben we een mooie finale voor de boeg.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →