Uitbreiding ijssalon onzorgvuldig, te weinig rekening gehouden met buurt

Print
Uitbreiding ijssalon onzorgvuldig, te weinig rekening gehouden met buurt

Afbeelding: iStock

De gemeente Onderbanken krijgt een tik op de vingers van de Raad van State. De uitbreiding van het terras van IJscoland in Schinveld is niet goed aangepakt. Bij de vergroting is te weinig rekening gehouden met de belangen van de buren en de veiligheid, stelt de hoogste bestuursrechter. Onderbanken moet nu een nieuw besluit nemen.

Bij de vergroting is te weinig rekening gehouden met de belangen van de buren en de veiligheid, stelt de hoogste bestuursrechter. Onderbanken moet nu een nieuw besluit nemen.

Verkeer
Volgens de buren krijgen ze door de uitbreiding meer last van verkeer rond de ijssalon. Dat terwijl ze nu al veel overlast hebben. Bezoekers parkeren vaak fietsen, rollators en scootmobielen op de stoep, zodat voetgangers er niet langs kunnen en over de weg moeten. De gemeente beloofde extra fietsenstallingen, bloembakken en tegels met ‘verboden fietsen te plaatsen’, maar die zijn n er nog niet. 

Muurtje
Het terras is uitgebreid, waarna een muurtje en stenen bollen langs de weg zijn geplaatst. Die belemmeren de doorgang en worden volgens de bewoners gebruikt door spelende kinderen, wat leidt tot gevaarlijke situaties. Bovendien gaan bezoekers vaak op het muurtje zitten en verplaatsen ze tafeltjes.

De gemeente reageert volgens de bewoners niet op klachten en grijpt niet in bij overtredingen. De uitbater van IJscoland zou hen vaker hebben uitgescholden en bedreigd, maar de politie weigert volgens de buren aangiftes op te nemen. De uitbater van IJscoland ontkent de beschuldigingen en zegt dat de buren hem hebben beledigd.   

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen