Echtpaar Roermond veroordeeld voor bijstandsfraude

Print
Echtpaar Roermond veroordeeld voor bijstandsfraude

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Een echtpaar uit Roermond is door de rechtbank veroordeeld voor bijstandsfraude. De 64-jarige man en zijn 59-jarige vrouw kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd.

Het echtpaar ontving sinds 1996 een uitkering van de Gemeente Roermond. In deze periode handelde de man in oud ijzer. Het geld dat hij hiermee verdiende gaf hij niet op en de vrouw stond de handel van haar man oogluikend toe.

De rechtbank acht het bewezen dat de twee over een periode van bijna 10 jaar de gemeente hebben benadeeld voor een totaalbedrag van 90.250 euro. 

De rechtbank vindt langdurig misbruik van sociale voorzieningen een ernstig feit.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen