Lagere straf ontuchtpleger voor seks met stiefdochter

Print
Lagere straf ontuchtpleger voor seks met stiefdochter

Afbeelding: iStock

Jan J. heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen voor het plegen van ontucht met zijn minderjarige stiefkind gedurende twee jaar.

Het Hof in Den Bosch veroordeelde de man uit Voerendaal tot een celstraf van achttien maanden waarvan negen voorwaardelijk.

Celstraf
De rechtbank in Limburg had hem eind november 2015 een celstraf van twee jaar (waarvan vier maanden voorwaardelijk) opgelegd.

Dat de zestiger en de 38 jaar jongere dochter van zijn vriendin seks met elkaar hebben gehad, is zeker. Maar in tegenstelling tot de rechtbank in Maastricht achtte het hof niet bewezen dat het slachtoffer zo zwaar onder druk is gezet dat ze zich daar niet tegen had kunnen verzetten. Van verkrachting en aanranding is daarom geen sprake.

Politie
Dat blijkt volgens het hof ook uit verklaringen van het slachtoffer bij de politie. Ze gaf onder andere aan dat de seksuele handelingen stopten of niet plaatsvonden als ze geen zin meer had.

J. verklaarde verder niet te weten wanneer de seksuele handelingen waren begonnen. Maar volgens het hof is bewezen dat beiden seks hadden toen het meisje nog minderjarig was. Daarom is hij wel veroordeeld voor het meermalen plegen van ontucht met zijn minderjarig stiefkind.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →