Geliquideerde Turk was betrokken bij beweging Erdogan

Print
Geliquideerde Turk was betrokken bij beweging Erdogan

Afbeelding: AD/MediaTV

De man die afgelopen nacht is doodgeschoten aan de Langenhorst in Rotterdam-Zuid is Zeki Yumusak, een Turkse Nederlander.

De 41-jarige man was actief voor UETD Nederland, een politieke beweging die verbonden is met de AK-partij van de Turkse president Erdogan. 

Beschoten
De man werd in zijn geparkeerde auto beschoten. Agenten hebben hem uit de auto gehaald en gereanimeerd. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. 

Yumusak werkte als beveiliger voor de politieke organisatie. Hij was onder meer aanwezig bij de herdenking van de coup tegen de regering Erdogan in Apeldoorn op 11 juli.

Criminele milieu
De politie sluit een politiek motief vooralsnog niet uit, maar acht niet waarschijnlijk dat de man daarom is doodgeschoten. Bronnen rond het onderzoek zeggen dat de Barendrechter ook actief was in het criminele milieu. Vlak na het schietincident zijn in de buurt twee mannen in een auto aangehouden. Het lijkt er volgens de politie op dat de twee niets met de schietpartij te maken hebben.

"Wij weten niet waarom de man daar was en met wie hij heeft afgesproken", zegt een woordvoerder van de politie. "Daarom zijn we een groot onderzoek gestart."

Laagje zand
Buren hoorden in de nacht van dinsdag op woensdag twee schoten in de straat die Rotterdam-Zuid met Barendrecht verbindt, de woonplaats van de man. Hulpdiensten waren snel ter plekke. Een dag later herinnert alleen nog een laagje zand – uitgestrooid over de plek waar de man een paar uur eerder vocht voor zijn leven – aan de gebeurtenissen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →