Pendelbus WMC nauwelijks gebruikt: 'iets meer dan twee personen per rit'

Print
Pendelbus WMC nauwelijks gebruikt: 'iets meer dan twee personen per rit'

Afbeelding: iStock

De pendelbus die mensen van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen naar Kerkrade moet brengen is niet in trek. De organisatie en de gemeente Kerkrade denken eraan om de bus het komend weekend te cancelen.

Omdat het nieuwe theater van Kerkrade niet op tijd klaar was voor het WMC, besloot de organisatie om deze editie deels uit te wijken naar Heerlen. Om mensen na de optredens toch richting de Markt in Kerkrade te krijgen, rijdt er een pendelbus op en neer. Maar die wordt dus nauwelijks gebruikt.

Leeg
Een chauffeur van de bus geeft aan dat hij in twaalf ritten zesentwintig mensen heeft vervoerd. Dat is iets meer dan twee passagiers per rit gemiddeld. “Het is een extra dienst die wordt aangeboden vanuit de organisatie en de gemeente”, zegt WMC-woordvoerder Jules Roosenboom. “Maar blijkbaar is er geen behoefte aan.”

Volgens Roosenboom gaan veel bands na hun concert het liefst naar huis. “Het zijn veel Nederlandse of Belgische deelnemers die nog een heel eind naar huis moeten rijden. En misschien gaan mensen ook wel gewoon het centrum van Heerlen in.” De organisatie gaat nu samen met de gemeente bespreken of het nog zin heeft de bus komend weekend te laten rijden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen