Jongste slachtoffer (8) van van aanslag Manchester begraven

Print
Jongste slachtoffer (8) van van aanslag Manchester begraven

Afbeelding: ANP/Paul Ellis

De begrafenis van Saffie-Rose Roussos (8), het jongste slachtoffer van de aanslag bij de Manchester Arena, vond vandaag plaats. Honderden mensen kwamen naar de Manchester Cathedral om hun steun te betuigen.

Samen met haar moeder Lisa en zus Ashlee ging Saffie op 22 mei naar het concert van haar idool Ariana Grande. Ze had de tickets met kerst gekregen van haar ouders. Blij en uitgelaten liep ze na de show met haar zus en moeder in de foyer van de Arena toen Salman Abedi zijn bom liet ontploffen. 

Wanhopig
Na de zelfmoordaanslag, die in totaal 22 slachtoffers eiste, zocht haar familie wanhopig maar tevergeefs naar het meisje. Bij de aanslag kwamen in totaal zeven mensen onder de 18 om. 

De kist van Saffie arriveerde woensdagmiddag bij de Manchester Cathedral. De rieten kist was versierd met roze rozen - haar favoriete kleur. Terwijl de familie van Saffie de kerk binnenging, werd het nummer Faith afgespeeld, van Stevie Wonder in samenwerking met Ariana Grande. De moeder van Saffie, die ernstig gewond raakte bij de aanslag, woonde de dienst bij in een rolstoel.

Honderden mensen
Buiten de kathedraal - in de stromende regen - stonden honderden mensen, die de dienst via speakers volgden. Ook stonden mensen in de rij om rozen neer te leggen ter nagedachtenis aan Saffie.   

De directeur van Saffies school, Chris Upton, gaf een emotionele toespraak tijdens de dienst. "Saffie hield eindeloos van haar familie", aldus Upton. "Ze droomde ervan een ster te zijn. Net als haar idool Ariana Grande."

Woensdag plaatsten vrienden en familie van Saffie een video online, waarin het meisje te zien is op familiefoto's. Spelend met haar broer, breeduit lachend met haar ouders op vakantie, in de weer met mooie kleren en make-up. Saffies vrienden hopen dat de video, die ook werd vertoond op de begrafenis, massaal gedeeld wordt met de hashtag #Saffiethesuperstar, om zo haar droom te laten uitkomen.