Ajax doet zichzelf tekort met gelijkspel in Nice

Print

Donny van Beek eert Nouri na de 1-1 Afbeelding: ANP/Stanley Gontha

Ajax heeft woensdagavond gelijkgespeeld in de derde voorronde van de Champions League. In en tegen Nice werd het 1-1, al had daar vooral na rust meer ingezeten.

Ajax begon aardig en was met een schot van ver van Lasse Schöne ook gevaarlijk.

Balotelli
Al snel kreeg Nice meer grip op de wedstrijd. De thuisclub domineerde en dat resulteerde na dik een half uur ook in de 1-0. Viergever liet zich kinderlijk eenvoudig passeren door Seri, waarna het binnen tikken van de voorzet op maat een koud kunstje was voor Balotelli. 

Na rust leek de thuisclub aanvankelijk door te trekken tot Ajax uit het niets toesloeg. Uitgerekend Donny van de Beek, de boezemvriend van Abdelhak Nouri, strafte half ingrijpen van Nice-doelman Cardinale af en tekende daarmee voor het zo belangrijke uitdoelpunt. 

Kansen
In vervolg was het Ajax oppermachtig. Er waren ook kansen op meer, maar een kopbal van Sanchez op de lat en een kiezelhard schot van de ingevallen Frenkie de Jong, leverden geen doelpunt meer op. 

In de blessuretijd was het Nice dat plots nog een keer van zich afbeet. Een schuiver van Pléa ging echter voor het doel van Onana langs waardoor Ajax volgende week met een goede uitgangspositie aan het thuisduel tegen Nice kan beginnen.