Vordering op failliet hotel Merici van 1,4 miljoen

Print
Vordering op failliet hotel Merici van 1,4 miljoen

Afbeelding: Annemiek Mommers

Laudy Bouw en Ontwikkeling heeft een vordering van 1.382.406 euro openstaan op het op 6 juni failliet verklaarde viersterrenhotel Merici in het Sittardse Kloosterkwartier.

Daarnaast zijn er nog 19 partijen die totaal zo’n 48 mille aan vorderingen hebben. Dat blijkt uit het tussentijdse faillissementsverslag van curator Rob Lemmens. De curator onderzoekt nog hoe het hotel tussen juni 2014 en juni 2017 is bestuurd door exploitant Jean-Paul Hameleers, om de oorzaken van het faillissement helder te krijgen. 

Hoge huur
Vlak na het faillissement werd de gang van zaken in een eerste reactie geweten aan de te hoge huur voor het hotel. Uit het verslag blijkt nu dat voormalig pandeigenaar Laudy Bouw en Ontwikkeling 57.000 euro huur per maand vroeg voor het hotelpand en de inventaris. Hotel Merici had in 2014 en 2015 een omzet van iets meer dan 2 miljoen euro. Over 2016 is geen jaarrekening opgemaakt. Sinds 2015 zou er sprake zijn geweest van een oplopende huurschuld. Laudy begon een incassoprocedure. 

Cashbetalingen
De rechtbank Maastricht veroordeelde Merici begin 2017 tot betaling van 1.047.511 euro aan achterstallige huur en boetes. 
Hotel Merici heeft vervolgens op 2 juni zelf faillissement aangevraagd. De curator onderzoekt nog cashbetalingen die zonder zijn toestemming zijn gedaan tijdens de boedelperiode. Contante betalingen in Hotel Merici werden aangewend voor betaling van enkele leveranciers, waaronder het restaurant van De Limbourg, het andere Sittardse bedrijf van Hameleers. 

Inmiddels heeft Laudy Bouw en Ontwikkeling het hotelpand samen met andere delen van het Kloosterkwartier verkocht aan de Belgische investeerder PantelisGroup. Die heeft Hameleers gevraagd het hotel weer te gaan runnen. Er zou sprake zijn van een lagere huurprijs.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →