Nederlandse politie helpt bij zoektocht naar vermoedelijk vermoorde man

Print
Nederlandse politie helpt bij zoektocht naar vermoedelijk vermoorde man

Afbeelding: HBVL

De Nederlandse politie helpt donderdag Belgische collega's bij een nieuwe zoektocht naar de vermiste Genkenaar Ronald Vandereycken, vlak over de grens bij Maastricht.

De zoektocht concentreert zich op een gebied bij de Molenberg in Lanaken. Eerder werd er ook al in de buurt van het Sint-Barbaraziekenhuis in Lanaken en het Hoefaertbos in Eigenbilzen gezocht. De Nederlandse politie is er met speurhonden aanwezig.

Geweld
Er zijn aanwijzingen dat de 53-jarige Genkenaar op een gewelddadige manier om het leven is gebracht, ook al is er nog geen lichaam gevonden. De politie verdenkt Marc C. (49) uit Bilzen dat hij iets met de verdwijning van Vandereycken te maken heeft. C. zit sinds 30 juni in de gevangenis van Hasselt op verdenking van moord maar ontkent alle betrokkenheid.

Maastrichtenaar
Vaststaat is dat de Bilzenaar Ronald Vandereycken kende. Ze hebben samen in de gevangenis gezeten en zouden in de periode dat Vandereycken verdween nog telefonisch met elkaar in contact hebben gestaan. De naam van Marc C. viel overigens ook al in twee moordonderzoeken waarin de lichamen van de slachtoffers nooit werden gevonden. Het gaat om Jacques Gerin uit Lanaken die in oktober 2002 verdween, en de moord op Maastrichtenaar Jean Leclaire in februari 2003.

Ronald Vandereycken werd op 3 juni voor het laatst gezien nadat hij in een apotheek methadon was gaan ophalen voor zijn heroïneverslaving. Later werd zijn auto nog gespot en is een signaal van zijn gsm opgepikt door de zendmast in de omgeving van het Sint-Barbaraziekenhuis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen