Politie waarschuwt voor rondtrekkende oplichters

Print
Politie waarschuwt voor rondtrekkende oplichters

Afbeelding: ANP

De politie in Limburg waarschuwt voor zogenaamde 'travellers'.

Deze travellers zijn vaak Engelstalige personen, die rondtrekken en de kost verdienen met het aanbieden van diensten, waarvoor ze vervolgens een veel te hoge prijs vragen. Deze klussen verschillen van het asfalteren van de oprit tot het schoonmaken van dakgoten.

Intimiderend
"Ga niet met deze mensen in zee", is het advies van de politie. De oplichters leveren vaak slecht werk en beginnen ook geregeld al met werkzaamheden waarvoor de bewoners nog geen toestemming hebben gegeven. Doordat ze vaak intimiderend overkomen en op dreigende wijze te werk gaan, zijn mensen geneigd vaak toch te betalen. 

Niet strafbaar
Het is niet strafbaar wat de 'travellers' doen, zegt de politie. "Het is een overeenkomst tussen twee partijen, daar kunnen wij niets aan doen. Deze oplichting is een jaarlijks terugkerend fenomeen. We kunnen de mensen alleen waarschuwen, zodat ze na afloop niet 'op de koffie komen'."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →