Broers willen chalets langer laten staan op eigen terrein

Print
Broers willen chalets langer laten staan op eigen terrein

Afbeelding: Luc Lodder

De twee broers die een week geleden hun kampje in Voerendaal hebben moeten ontruimen, willen meer tijd voor het vinden van een nieuwe locatie voor hun chalets.

Ze dienen daartoe een aanvraag in bij de gemeente, laat advocaat Ronald Loonen weten.

Takelen
De twee moesten vorige week het gemeentelijk terrein ontruimen, omdat de gemeente de huurovereenkomst had opgezegd. Ze lieten de chalets een dag voor de ontruiming over takelen naar hun eigen, ernaast gelegen perceel.

Ongelijk
Volgens de gemeente staat het bestemmingsplan de opslag van de chalets daar niet toe. De broers zijn het daar niet mee eens. Voor het geval ze in het ongelijk worden gesteld willen ze in elk geval een tijdelijke legalisatie van de opslag om meer tijd te hebben voor het vinden van een oplossing.

Oplossing
De gemeente heeft een handhavingsprocedure opgestart om de chalets weg te krijgen van de plek waar ze nu staan. "Dat duurt ongeveer 1,5 maand”, aldus burgemeester Wil Houben. "Mij is niets bekend van een aanvraag van hun kant voor tijdelijke legalisatie. Voordat ik daar iets over kan zeggen wil ik eerst weten wat hun oplossing dan is waardoor ze meer tijd denken nodig te hebben.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →