Finaleweekend aanstaande, WMC-koorts neemt toe

Print
Finaleweekend aanstaande, WMC-koorts neemt toe

Mag Advendo komend weekeinde opnieuw juichen? Afbeelding: Peter Schols

Het finaleweekend van het WMC maakt heel wat los bij de deelnemende korpsen. De laatste week worden de puntjes op de i gezet en niets wordt aan het toeval overgelaten.

Een mooi voorbeeld daarvan is het Gelders Fanfare Orkest uit Elburg. Het zeventig man sterk gezelschap is al sinds begin deze week in het zuiden.

Vlammen
De zevenvoudig WMC-deelnemer is klaar om zaterdagavond om acht uur te vlammen bij de concertwedstrijden in de Rodahal. "Het is voor het eerst dat we ons op deze manier in Limburg voorbereiden. We willen ons echt focussen op dit evenement”, zegt secretaris Willy van ’t Hul.

Advendo
Ook drum- en showfanfare Advendo uit Sneek, zondag een van de topfavorieten bij de mars- en showwedstrijden in het Roda-stadion, vertoeft al in Limburg. Dagelijks wordt tot D-day geoefend op de voetbalvelden van FC Gulpen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →