Titanenstrijd barst los in mars- en showwedstrijden

Print
Fans van mars-, marsparade en showwedstrijden: maak je klaar voor een titanenstrijd nu de absolute wereldtop van de (Nederlandse) korpsen aantreedt dit weekend in het Rodastadion.

Te beginnen met mars, world divisie: überfavoriet is huidig wereldkampioen Kunst & Genoegen (K&G). Het korps uit Leiden wil die titel absoluut opnieuw mee naar huis  nemen. Hiervoor moeten de heren de Trommelgroep West-Nederland verslaan die met een prachtige mars en een hoge score van 94,25 punten de lat goed hoog legden. Maar vlak ook de ‘Groene Jagers’, DVS - Door Vriendschap Sterk - niet uit. Het korps uit Katwijk dat zich met hun uniformen liet inspireren door Limburgse Jagers. Zij zullen ongetwijfeld revanche willen nadat ze in 2013 net naast het erepodium grepen.

Almachtige Friezen
In de marsparade zijn traditiegetrouw de Friezen almachtig. De bekende zwart-witte uniformen van Advendo  Sneek en de blauw-zwarte outfits van het Pasveerkorps uit Leeuwarden. Beide korpsen azen op de wereldtitel 2017 die in 2013 meereisde naar Sneek. Verwachting is dat een van deze Friese korpsen de nu nog nummer een - Bicycle Showband Crescendo met 90,13 punten - verplettert. Maar dit blijft het WMC, Showband Takostu Stiens - weer die Friezen - worden door insiders getipt als ‘gevaarlijke’ outsider die best wel eens hoog kunnen eindigen.

Thai
In de show waren vier jaar geleden de Thaise korpsen oppermachtig. Vanwege de dood van hun geliefde koning Bhumibol is er een periode van rouw in Thailand afgekondigd waardoor de huidige wereldkampioen Surasakmontree Brass Band, maar ook nummer 2 uit 2013 Surani Marching Band Nakhon en de nummer 3 Pattaya City Drum & Bugle Corps niet aanwezig zijn deze editie in Kerkrade. Op dit moment prijkt een ander Aziatisch korps nog bovenaan de ranglijst: Japanse Nishihara High School Marching Band met 95,08 punten na een prachtige show waarin muziek van The Beatles centraal stond. Benieuwd of een Nederlandse topper als K&G daarover heen komt met hun nieuwste show Another Night At the Opera waarin bekende operastukken voorbij komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →