Burgemeester sluit woning in Echt na hennepvondst

Print
Burgemeester sluit woning in Echt na hennepvondst

Afbeelding: Istock

Een woning aan de Maasbrachterweg in Echt is woensdag door burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren voor de periode van drie maanden gesloten.

Dit omdat er in mei van dit jaar een hennepkwekerij in de woning werd aangetroffen. Het is al het achtste pand dit jaar in de gemeente Echt-Susteren dat op slot gaat na de vondst van hennep.

Het zogeheten Damocles-beleid, dat de sluitingen mogelijk maakt, werd vorig jaar aangescherpt. Kregen woningbezitters voorheen eerst een waarschuwing, daar gaat nu bij de eerste vondst van drugs de woning al meteen op slot.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen