Beheerder wapendepot Echt moet drie jaar Duitse cel in

Print
Beheerder wapendepot Echt moet drie jaar Duitse cel in

Afbeelding: Rob Oostwegel

Pièrre S. (37) uit Echt moet in Duitsland drie jaar de cel in omdat hij eind januari op de vlucht voor de Nederlandse politie met 1 kilo marihuana in de kofferbak van zijn auto dat land in is gereden.

Op de dag van zijn arrestatie vond de politie in zijn woning aan de Zilversparstraat in Echt een arsenaal wapens, raketwerpers en springstof.  Die zou hij  daar hebben opgeslagen voor een plaatsgenoot. De rechtbank in Kleve legde zijn medepassagier Johan H. (47), een Zuid-Limburger zonder bekende woonplaats, wegens medeplichtigheid één jaar gevangenisstraf op. 

Klemgereden
Pièrre S. sloeg op 27 januari met zijn auto op de vlucht toen hij in de gaten kreeg dat een observatieteam van de politie hem achtervolgde. Vlak over de grens bij Venlo werd hij klemgereden. Volgens de Duitse politie zijn beide mannen lid van Limburgse chapters van motorclubs.

Anonieme tip
Aanleiding voor de achtervolging was een anonieme tip dat Pièrre S. wapens die lagen opgeslagen in zijn woning in Echt naar een nieuw depot zou brengen. Bij de arrestatie bleek Pièrre S. echter geen wapentuig in de auto te hebben. Dat trof de politie  wel aan in een kelder van zijn woning. De  politie gaat ervan uit dat het spul eigendom was van Jeu R. uit Echt.  Op de wapens is diens DNA aangetroffen.

R. zit al bijna een jaar in de cel voor liquidatiepogingen in 2014 en 2016 op een paardenhandelaar uit Ohé en Laak. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen