Beheerder wapendepot Echt moet drie jaar Duitse cel in

Print
Beheerder wapendepot Echt moet drie jaar Duitse cel in

Afbeelding: Rob Oostwegel

Pièrre S. (37) uit Echt moet in Duitsland drie jaar de cel in omdat hij eind januari op de vlucht voor de Nederlandse politie met 1 kilo marihuana in de kofferbak van zijn auto dat land in is gereden.

Op de dag van zijn arrestatie vond de politie in zijn woning aan de Zilversparstraat in Echt een arsenaal wapens, raketwerpers en springstof.  Die zou hij  daar hebben opgeslagen voor een plaatsgenoot. De rechtbank in Kleve legde zijn medepassagier Johan H. (47), een Zuid-Limburger zonder bekende woonplaats, wegens medeplichtigheid één jaar gevangenisstraf op. 

Klemgereden
Pièrre S. sloeg op 27 januari met zijn auto op de vlucht toen hij in de gaten kreeg dat een observatieteam van de politie hem achtervolgde. Vlak over de grens bij Venlo werd hij klemgereden. Volgens de Duitse politie zijn beide mannen lid van Limburgse chapters van motorclubs.

Anonieme tip
Aanleiding voor de achtervolging was een anonieme tip dat Pièrre S. wapens die lagen opgeslagen in zijn woning in Echt naar een nieuw depot zou brengen. Bij de arrestatie bleek Pièrre S. echter geen wapentuig in de auto te hebben. Dat trof de politie  wel aan in een kelder van zijn woning. De  politie gaat ervan uit dat het spul eigendom was van Jeu R. uit Echt.  Op de wapens is diens DNA aangetroffen.

R. zit al bijna een jaar in de cel voor liquidatiepogingen in 2014 en 2016 op een paardenhandelaar uit Ohé en Laak. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →