Stokoude attracties op kermis in Nederweert

Print
Stokoude attracties op kermis in Nederweert

Afbeelding: Stefan Koopmans

Een luchtschommel uit 1924 en een draaimolen uit 1874. Die komen in augustus voor het eerst naar Eynderhoof in Nederweert. Uitgeleend door het Boerenbondsmuseum in Gemert.

Een echte kermis van vroeger, met allerlei attracties zoals de Kop van Jut, een schiettent, een waarzegster maar vooral ook met een draaimolen uit 1874 en de luchtschommel uit 1924. Deze twee (bijna) antieke exemplaren heeft het Boerenbondsmuseum begin dit jaar aangekocht van de Belg Marc Verhoeven, die ze eerst jarenlang verhuurde.

Uitlenen
"Die aankoop kostte ons wel ettelijke tienduizenden euro’s hoor, waarbij de ANWB gelukkig ook gesponsord heeft. Maar goed, nu hoeven we de attracties niet meer te huren, maar hebben we ze zelf in bezit. En gaan we ze uitlenen aan Eynderhoof”, vertelt Van den Berg.

Net als vroeger
Daar vindt in het weekeinde van 18, 19 en 20 augustus de eerste nostalgische kermis plaats. Waar kinderen voor tien cent in een ouderwetse brandweerauto kunnen ronddraaien of ‘zwoeken’ in de luchtschommel-bootjes. Net als vroeger.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →