Roermond wil opleiding vol technische snufjes voor docenten

Print
Roermond wil opleiding vol technische snufjes voor docenten

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

Een plek waar docenten leren wat er op ICT-gebied allemaal mogelijk is en hoe ze dit in hun lessen kunnen toepassen. En een plek waar scholieren kennis kunnen maken met de nieuwste snufjes op dit vlak.

Zo’n locatie - in vaktermen - iXperium - wil de gemeente Roermond realiseren samen met de stichting Swalm & Roer, de koepel van 22 basisscholen. Ook de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Nieuwste Pabo zijn erbij betrokken.

Pabo
In Nijmegen en Arnhem is het iXperium  geïntegreerd in de pabo. "Wij hebben geen pabo meer, maar kijken of we een iXperium als op zichzelf staand centrum op kunnen zetten”,  laat wethouder Ferdinand Pleyte (Onderwijs) weten.  "Het initiatief komt van Swalm & Roer,  dat enkele docenten in dienst heeft die erg in ICT zijn geïnteresseerd.”

Kennis bijspijkeren
Volgens de HAN is het in deze snel veranderende maatschappij de taak van een docent scholieren digitale vaardigheden bij te brengen. Maar dat kun je als  leraar alleen als je zelf weet wat er op dat gebied  te koop is en hoe je het in de les toe kunt passen. "Veel docenten komen nog niet veel verder dan het gebruik van de iPad”, aldus Pleyte.  In het Ixperium kunnen ze hun kennis bijspijkeren. Daarnaast biedt de inzet van ICT veel meer mogelijkheden om passend onderwijs op individueel niveau van de leerling te geven.

Een projectgroep met vertegenwoordigers van alle partijen legt in januari een businessplan voor. Op basis daarvan wordt besloten of het iX-perium er komt en op welke termijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen