PSV blameert zich tegen NK Osijek, FC Utrecht speelt gelijk

Print
PSV blameert zich tegen NK Osijek, FC Utrecht speelt gelijk

Afbeelding: AD/Pro Shots

PSV heeft zichzelf belachelijk gemaakt in het eerste duel met NK Osijek in de derde voorronde van de Europa League.

De club uit Eindhoven leed donderdag voor eigen publiek een smadelijke nederlaag: 0-1.

Het elftal van trainer Phillip Cocu moet volgende week tijdens de return in Kroatië voorkomen dat het Europese optreden van dit seizoen niet beperkt blijft tot slechts twee wedstrijden.

PSV speelde in een te laag tempo en kreeg weinig uitgespeelde mogelijkheden. Borna Barisic maakte in de 57e minuut het enige doelpunt in een goed gevuld Philips-stadion. Hij benutte een strafschop die Joshua Brenet had veroorzaakt.

FC Utrecht
FC Utrecht speelde doelpuntloos gelijkgespeeld tegen het Poolse Lech Poznan. In De Galgenwaard waren de Poolse bezoekers nog het dichtst bij een treffer.

Trainer Erik ten Hag begon met de zomeraanwinsten Urby Emanuelson en Cyriel Dessers in de basis. De coach can Utrecht zag dat zij geen verschil konden maken. Lech Poznan was kwalitatief een stuk sterker dan de vorige tegenstander in de voorrondes, het Maltese Valletta FC.

Als de Polen het vizier iets scherper hadden staan, dan was de uitslag heel anders uitgevallen. Zonder tegendoelpunt kunnen Ten Hag en zijn mannen volgende week toch met een positief gevoel naar Polen afreizen.