Het is weer vakantie: plassen op vluchtstrook

Print
Het is weer vakantie: plassen op vluchtstrook

Afbeelding: Annemiek Mommers

Fietsende asielzoekers op de vluchtstrook, een verloren koelkast langs de snelweg en ernstige ongelukken. De weginspecteurs op de Limburgse snelwegen zijn er vaak als eerste bij. De vakantietijd kent zo z’n eigen problemen.

"Wat is die aan het doen?” Weginspecteur Chris­tian Dortans rijdt over de A76 richting Heerlen en kijkt naar het tafereel aan de andere kant van de middenberm. Naast de geparkeerde auto staat een vader die z’n kind met de billen vlak boven het asfalt houdt om het te laten plassen. "Vlak na een bocht. Die had echt beter ergens anders kunnen gaan staan. Een stukje verderop is een afrit. Ik ga toch maar even kijken.”

Vakantiegedrag
Dortants neemt de eerstvolgende afslag, en rijdt aan de andere kant weer de snelweg op. De vogel is echter al gevlogen. Plassende kinderen op de vluchtstrook. Het is een typisch voorbeeld van vakantiegedrag op de snelweg, legt Dortants uit. Mensen zien de ­risico’s niet.

Klotsen
Nog zo’n voorbeeld van vakantiegedrag: rijden met overbeladen auto’s en volgeladen caravans. "Blijkbaar hebben ze in Frankrijk geen supermarkten en geen water”, constateert Dortants cynisch. „We hadden hier laatst ­iemand met een caravan die vijftig liter water bij zich had. Vijftig liter! Dat gaat schuiven en klotsen achter in die caravan. Het is vragen om problemen.”

 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →