VVV wint krachtmeting met Spaanse subtopper

Print
VVV wint krachtmeting met Spaanse subtopper

Lennart Thy scoorde het eerste doelpunt voor VVV. Afbeelding: Laurens Eggen

In een met zo’n drieduizend supporters gevulde Koel heeft VVV het eerste serieuze oefenduel thuis, tegen subtopper Real Sociedad uit Spanje, met 2-0 gewonnen.

De Basken speelden een uur lang met de B-ploeg. Voor VVV scoorden Lennart Thy en Ralf Seuntjens. VVV-doelman Lars Unnerstall onderscheidde zich met twee knappe reddingen in de slotfase.

Siësta
VVV startte voortvarend tegen de nummer zes van de Primera Division afgelopen seizoen. Real Sociedad leek nog last te hebben van een late siësta toen Lennart Thy al in de derde minuut de openingstreffer scoorde voor VVV. Na die vroege goal van de Duitse spits was Sociedad klaarwakker. De Basken – voor rust niet in hun sterkste opstelling – bleven moeiteloos in balbezit. Toch kreeg VVV kansen. Vooral Tarik Tissoudali had kunnen scoren. Aan de andere kant redde Lars Unnerstall in het Venlose doel twee keer goed na Spaanse doelpogingen. 

Aflossing
Na rust hetzelfde spelbeeld. Sociedad met balbezit en VVV met kansen. Een uitbraak richting Ralf Seuntjens leidde in de 55ste minuut tot de 2-0. Vijf minuten na die treffer kwamen bij de Basken de vedetten in het veld. Onder andere Januzaj, Juanmi, Prieto en Canales kwamen de B-garnituur aflossen. Dat leidde tot nog meer verzorgd voetbal aan Spaanse kant, maar nauwelijks tot kansen. In de slotminuten werden de Spanjaarden nog twee keer gevaarlijk. Unnerstall had een antwoord op beide pogingen.