Belgische chirurg bekent moord op haar dochter (14)

Print
Belgische chirurg bekent moord op haar dochter (14)

Mehrnaz D. werd opgepakt in het stadspark. Afbeelding: HBVL

Chirurg Mehrnaz D. (49) uit het Belgische Leuven heeft bekend dat ze haar dochter Eline (14) om het leven heeft gebracht. Volgens ingewijden ging de vrouw gebukt onder een zware depressie door de hoge werkdruk, een moeilijke scheiding en kon ze het leed van haar tienerdochter na een kankerbehandeling niet langer aan.

"In zo'n scenario kan zelfs de slimste mens de domste dingen doen", reageert gerechtspsychiater Hans Hellebuyck. De vrouw werd woensdag opgepakt. 

Hoe haar dochter precies om het leven is gekomen is niet duidelijk. Het lichaam van de 14-jarige Eline werd woensdagmiddag aangetroffen door de vriend van Mehrnaz D. Die vond het meisje levenloos in de flat van de vrouw in Leuven en belde de hulpdiensten. Die konden alleen nog maar vaststellen dat het meisje, dat na een ingrijpende kankerbehandeling nog met zowel medische als psychische problemen kampte, overleden was.


Compleet verward
Compleet verward werd neurochirurg Mehrnaz D. woensdagmiddag na een kleine aanrijding door de politie uit haar peperdure BMW i8 geplukt. Bijna een uur eerder was de politie samen met een MUG-team al binnengevallen in haar appartement in de Leuvense Vaartstraat.  

"Eline was nu kankervrij, nadat vorig jaar de tumoren in haar hoofd en rond haar schildklier behandeld werden", vertelt een collega-arts. "Maar door de behandeling bleef ze kampen met pijn en ongemakken." 

Zo hebben patiënten met tumoren in de hals- en hoofdstreek na afloop vaak spraak- en slikproblemen. "Dat meisje zat ook midden in haar puberteit, wat alles nog net iets moeilijk maakte voor haar. Ze zag er ook enorm van af dat ze nog problemen had, terwijl ze zogezegd 'genezen' was verklaard. Haar moeder kon er niet mee om dat haar dochter het zo lastig bleef hebben en dat werd een voedingsbodem van discussies met haar ex-man. Kort na het opstarten van de behandeling is het koppel gescheiden."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →