Busongeval in Duitsland met bus uit Hasselt: meerdere gewonden

Print

Afbeelding: Benedikt Spether

Een bus van een touringcarbedrijf uit het Belgisch Limburgse Hasselt heeft vanmorgen een zwaar ongeval gehad in Duitsland. Een vrachtwagen zou van achteren op de bus zijn ingereden. De truck zou een file te laat opgemerkt hebben, waarop ze op de bus is ingereden.

Het ongeval vond plaats omstreeks 9:20 uur.  De passagiersbus was op dat moment op de terugweg van een reis naar het Zwarte Woud. Duitse media rapporteren dat er minstens 1 zwaargewonde viel bij het ongeval, maar dat wordt door Prima Tours tegengesproken: “er vielen absoluut geen zwaargewonden. Twee mensen die achterin de bus zaten raakten lichtgewond. De buschauffeur was niet in fout.”

Op de bus zaten in totaal 46 passagiers. Zij worden met een andere bus naar een nabijgelegen wegrestaurant in Mahlberg gebracht. Daar is het wachten op een vervangbus die hen naar huis kan brengen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →