15.000 kilometer op de fiets naar Tokio

Print

Fietsen over de Pamir Highway, een 720 kilometer lange slingerweg door het Pamir-gebergte. Afbeelding: Privé-archief Cyril Chermin

Cyril Chermin en zijn vriendin Vera van de Nieuwenhof vertrokken vorig jaar van Amsterdam richting Tokio. Vreemd? Op zich niet, behalve dat ze met de fiets gingen.

Chermin (43), opgegroeid in Simpelveld en Voerendaal, keert zondag terug in zijn woonplaats Amsterdam.

Vijftien maanden
De Limburger heeft dan gedurende precies vijftien maanden over een afstand van ruim 15.000 kilometer door Europa en voornamelijk Azië gefietst. Het laatste deel in zijn eentje, omdat zijn vriendin een baan vond in China.

Avontuur
Het opmerkelijke avontuur smaakt naar meer. ,,Ik wil graag door Mongolië fietsen. En de hele westkust van Amerika een keer doen: van Alaska tot aan Patagonië, het zuidelijkste deel van Argentinië. Daar heb ik zeker een jaar voor nodig”, vertelt Cyril Chermin, terwijl hij op weg naar Amsterdam een paar dagen logeert bij zijn ouders in Voerendaal.

Pamir
Tijdens de reis naar Japan en terug werden 23 landen aangedaan. De loodzware trip voerde het duo onder andere over de Pamir Highway. Die slingerweg in Tadzjikistan loopt over de op één na hoogste berg ter wereld die met een fiets bedwongen kan worden (4655 meter).

In De Limburger van zaterdag een verslag van de reis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →