Premier League-speler Benteke op proef bij MVV

Print
Premier League-speler Benteke op proef bij MVV

Afbeelding: YouTube

MVV heeft drie nieuwe testspelers. Op de vrijdagtraining verschenen Atilla Yildirim, Jonathan Benteke en Antonio Stankov op het kunstgras in De Geusselt.

Jonathan Benteke heeft de grootste naam. De centrumaanvaller is 22 jaar en stond eerder onder contract bij Zulte Waregem in België, maar was afgelopen seizoen in dienst bij Crystal Palace, dat uitkomt in de Premier League in Engeland. Daar liep het contract van de Belgische Congolees af. Jonathan Benteke is de jongere broer van Christian Benteke, ook spits bij Crystal Palace en meervoudig Belgisch international. Jonathan Benteke speelde overigens maar enkele minuten in de Premier League. Hij was een groot deel van afgelopen seizoen bovendien geblesseerd.

Jeugdopleiding
Ook Yildirim is een spits. De 26-jarige Turkse Nederlander in zijn carrière tot dusver voornamelijk in Turkije. Hij doorliep echter een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax en maakte vervolgens de overstap naar FC Utrecht. Daarna speelde hij onder andere voor Kasimpasa en Konyaspor. Zijn laatste club was Nazilli Belediyespor, dat uitkomt op het derde Turkse niveau.

Voorseizoen
Verdediger Antonio Stankov is een oude bekende bij MVV. Hij speelde al bij de Maastrichtenaren in het verleden. Ook afgelopen seizoen trainde Stankov met MVV mee in het voorseizoen, zonder dat hij bij de selectie zat. In de winterstop tekende hij een contract bij Achilles ’29, dat uiteindelijk degradeerde uit de eerste divisie.

MVV zoekt nog nadrukkelijk versterking voor de selectie. Met name voor de aanval en de linksback-positie hoopt trainer Ron Elsen nog iemand aan te trekken.