Referendum Landgraaf op 22 november

Print
Referendum Landgraaf op 22 november

Protest tegen de herindeling in Landgraaf. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Het gemeentelijk referendum in Landgraaf over de herindeling met Heerlen wordt op woensdag 22 november gehouden.

Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Meerderheid
De gemeenteraad  van Landgraaf besloot eerder deze maand dat er een brede volksraadpleging over het beladen onderwerp gehouden wordt. Daarmee probeert Landgraaf te voorkomen dat het per 1 januari 2019 samengevoegd wordt met Heerlen. Provinciale Staten (PS) bepaalden begin juli dat het herindelingsontwerp ter goedkeuring naar de Tweede Kamer kan.

Stemlokalen
Het referendum op 22 november wordt op dezelfde manier geregeld als de gemeenteraadsverkiezingen. Her en der in Landgraaf zullen 22 stemlokalen geopend zijn. Er is al begonnen met het werven van kandidaten die de stembureaus gaan bemensen.

Kort geding
Het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf wil overigens ook op provinciaal niveau een referendum. Nadat PS besloten af te zien van een dergelijke raadpleging kondigde het comité aan een kort geding aan te spannen.

Lees meer in De Limburger van zaterdag

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen