Referendum Landgraaf op 22 november

Print
Referendum Landgraaf op 22 november

Protest tegen de herindeling in Landgraaf. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Het gemeentelijk referendum in Landgraaf over de herindeling met Heerlen wordt op woensdag 22 november gehouden.

Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Meerderheid
De gemeenteraad  van Landgraaf besloot eerder deze maand dat er een brede volksraadpleging over het beladen onderwerp gehouden wordt. Daarmee probeert Landgraaf te voorkomen dat het per 1 januari 2019 samengevoegd wordt met Heerlen. Provinciale Staten (PS) bepaalden begin juli dat het herindelingsontwerp ter goedkeuring naar de Tweede Kamer kan.

Stemlokalen
Het referendum op 22 november wordt op dezelfde manier geregeld als de gemeenteraadsverkiezingen. Her en der in Landgraaf zullen 22 stemlokalen geopend zijn. Er is al begonnen met het werven van kandidaten die de stembureaus gaan bemensen.

Kort geding
Het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf wil overigens ook op provinciaal niveau een referendum. Nadat PS besloten af te zien van een dergelijke raadpleging kondigde het comité aan een kort geding aan te spannen.

Lees meer in De Limburger van zaterdag

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →