In tuinhuisje gevonden schedel blijkt van mens te zijn

Print
In tuinhuisje gevonden schedel blijkt van mens te zijn

Herman van Herwaarden vond in de kelder van het tuinhuisje een schedel. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

De schedel die half mei door een man in de tuin van zijn nieuwe huis in Heerlen werd gevonden, is van een mens.

Dat blijkt uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut. De schedel is inmiddels opgestuurd naar de universiteit van Groningen. Daar wordt nu onderzocht hoe oud hij ongeveer is.

DNA
Volgens een woordvoerder van de politie bestaat het vermoeden dat de schedel niet van recentere datum is. Als dat wel zo blijkt te zijn, zal alsnog DNA worden afgenomen.

Tuinhuisje
Herman van Herwaarden stuitte op de schedel tijdens opruimwerkzaamheden in het zwaar onderkomen huis aan het Bekkerveld, dat hij net had gekocht. De schedel lag in de  kelder van het tuinhuisje. Daar vond de nieuwe eigenaar ook meerdere botjes, maar die blijken van dieren te zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen