Man steekt om zich heen in supermarkt Hamburg

Print
Man steekt om zich heen in supermarkt Hamburg

De plaats delict wordt afgezet door zwaarbewapende agenten. Afbeelding: AFP/Paul Weidenbaum

Een man heeft vrijdag in een supermarkt in Hamburg met een groot mes willekeurig op klanten ingestoken. Een 50-jarig slachtoffer overleed. De politie meldde dat door de onverhoedse aanvallen vijf mensen gewond zijn geraakt, van wie enkelen ernstig. Een zesde persoon liep verwondingen op toen hij hielp bij het overmeesteren van de verdachte.

De 26-jarige dader is geboren in de Verenigde Arabische Emiraten. Over zijn motief kon nog niets zinnigs worden gezegd. Bij het onderzoek houdt de politie met alle mogelijkheden rekening, waaronder een terroristische aanslag. Een roofoverval werd echter uitgesloten.

Moslim
Der Tagesspiegel tekende uit de mond van een veiligheidsofficial op dat de verdachte bij de Duitse autoriteiten bekend stond als een zeer religieuze moslim. Persbureau DPA vernam ook dat hij in salafistische kringen verkeerde. Volgens de krant Bild hebben getuigen gehoord dat hij 'Allahu akbar' (God is groot) riep toen hij probeerde te vluchten.

De steekpartij vond plaats in een vestiging van de Edeka-keten in de wijk Barmbek, aan de noordkant van het centrum van de havenstad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →