Hornbach moet zondag dicht tijdens WMC

Print
Hornbach moet zondag dicht tijdens WMC

Afbeelding: Google Street View

Bouwmarkt Hornbach op de Rodaboulevard in Kerkrade moet zondag de deuren gesloten houden tijdens het WMC.

Dat heeft de voorzieningenrechter vrijdag in Amsterdam bepaald.

Kort geding
Hornbach Holding in Amsterdam spande een kort geding tegen de gemeente Kerkrade aan nadat B en W hadden besloten dat de bouwmarkt op de Rodaboulevard dicht moet blijven. Dat verbod geldt ook voor andere grote winkels in de buurt van het Parkstad Limburg Stadion, zoals de Albert Heijn XL.

Finales
Zondag zijn de finales van de mars- en showwedstrijden in het stadion. De verwachting is dat er zo’n 15.000 bezoekers zullen zijn. De parkeerplaatsen rond het Parkstad Limburg Stadion zijn nodig om de auto’s van die mensen te stallen.

Blij
De voorzieningenrechter vindt dat Kerkrade niet onrechtmatig handelt door een verbod op te leggen aan ondernemingen om zondag open te zijn. Burgemeester Jos Som van Kerkrade is blij met het besluit. “Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor de veiligheid en een goede doorstroming van het verkeer. Incidenteel is het dan nodig dat zo’n maatregelen getroffen worden. Niet leuk voor de detailhandel, maar in dit geval is het zakelijk belang ondergeschikt aan het algemeen belang.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →