Kapellerlaan in Roermond gaat op de schop

Print
Kapellerlaan in Roermond gaat op de schop

Afbeelding: René Corten

De Kapellerlaan in Roermond gaat na de bouwvak volgend jaar op de schop. Volgens het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan moet de Kapellerlaan een 30 kilometer weg worden. Dat ligt in dit geval nogal complex.

Een dergelijke inrichting is niet haalbaar is zonder een forse vermindering van het verkeer.  Daardoor krijgen andere hoofdstructuurwegen als de Kapellerpoort en de Koninginnelaan meer verkeer te verwerken. Ook de spoorwegovergang in de Kapellerlaan kan voor problemen zorgen. Als de straatinrichting verandert, moet die mogelijk eveneens worden aangepast.

Herinrichten
De gemeente wil de Kapellerlaan nu herinrichten omdat de weg toch open gebroken moet worden. Het huidige riool moet vervangen. De voor de Kapellerlaan karakteristieke bomenrij die de weg zijn typische laanstructuur geeft, moet zoveel mogelijk behouden blijven. De gemeenteraad heeft vorig jaar in een motie bepaald dat de bomen alleen mogen worden gekapt als het echt niet anders kan. Op veel plekken duwen boomwortels echter de bestrating omhoog.

Voor de benodigde onderzoeken en voorbereidingen heeft de gemeente 190.000 euro uitgetrokken. Ook komt er een communicatieplan hoe bewoners en belanghebbenden input kunnen leveren.  De oplevering van de weg wordt pas in 2019 voorzien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →