Paardenhandelaar zat eerder al eens vast voor drugssmokkel

Print
Paardenhandelaar zat eerder al eens vast voor drugssmokkel

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De bekende paardenhandelaar Mario van G. heeft eerder al eens vastgezeten vanwege de smokkel in harddrugs.

G. werd in juli voor de tweede keer in twee jaar tijd gearresteerd in Engeland. 

Paardentrailer
De 52-jarige man uit Limbricht liep op 13 juli in Dover tegen de lamp toen de Douane vijftig kilo cocaïne in zijn paardentrailer vond. In 2015, vlak voor kerst, is Van G. ook aangehouden, toen de Britse politie in Binfield, graafschap Berkshire, bijna tien kilo cocaïne en ruim twintigduizend pond vond. Ook toen zaten de drugs verstopt in zijn paardentrailer. Op een nabijgelegen adres werd nog eens ruim tweehonderdduizend pond gevonden, het grootste deel daarvan zat in een koffer die op een kleerkast lag. 

Vrijgesproken
Van G. werd verdacht van drugshandel en witwassen, wat hij ontkende. Vorig jaar juli is hij voorgeleid voor een juryrechtbank in Reading. De jury heeft Van G. vrijgesproken. De voormalige topruiter had echter geen verklaring voor de grote hoeveelheid geld. 

Na een internationaal onderzoek naar bewijzen afkomstig van Britse en Nederlandse banken oordeelde de rechter dat het geld op een onrechtmatige manier was verkregen. Daarop moest hij het totale bedrag van ruim een kwart miljoen euro inleveren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →