Martens loopt niet weg voor rol als boegbeeld Oranjevrouwen

Print
Martens loopt niet weg voor rol als boegbeeld Oranjevrouwen

Afbeelding: ANP/Vincent Jannink

Lieke Martens loopt niet weg voor een rol als uithangbord van de Nederlandse voetbalsters. De Limburgse linksbuiten is met haar flitsende acties vooralsnog de uitblinkster bij Oranje op het EK in eigen land.

Martens kreeg vrijdag op de persconferentie voor de kwartfinale tegen Zweden de vraag of ze boegbeeld van de nationale ploeg wil zijn.

Meerdere gezichten
"Natuurlijk is dat leuk. Maar dat bepaal ik niet, dat doet de buitenwacht", zei de aanvalster uit Nieuw-Bergen, die in de groepsfase twee keer werd gekozen tot beste speelster van de wedstrijd. "Het zou fijn zijn als we meerdere 'gezichten' krijgen en niet eentje, zoals vroeger." Martens doelde daarmee ongetwijfeld op Anouk Hoogendijk. "Nu wordt een aantal meiden naar voren geschoven en dat is alleen maar goed voor het vrouwenvoetbal."

Flow
De nummer elf van Oranje, die na het EK aan de slag gaat bij FC Barcelona, zit naar eigen zeggen in een 'flow'. "Ik ben blij met hoe het nu gaat, alles loopt lekker. Maar tevreden ben ik nog niet. We willen verder komen op dit toernooi en de oranjegekte alleen maar groter maken."